Kom je binnenkort voor een medische echo naar onze praktijk? Dan is het belangrijk dat je rekening houdt met het volgende.

Geen kinderen

Bij de medische echo’s mag je altijd 1 volwassen begeleider meenemen, je partner of moeder bijvoorbeeld. Kinderen mogen niet mee o.a. omdat de echoscopist geconcentreerd moet kunnen werken. Maar ook jij kan door je kindje afgeleid worden en daardoor belangrijke informatie missen. Je bent in een donkere ruimte en sommige echo’s duren lang. De ervaring leert dat kinderen dit niet prettig vinden. Ook kan het zijn dat het onderzoek vaginaal verricht moet worden wanneer het beeld via de buik niet voldoende is.

Mocht je wel graag je kinderen meenemen naar een echo? Plan dan een afspraak voor een pretecho!

Volle blaas

Bij de echo’s tussen 10 en 22 weken zwangerschap is het belangrijk dat je met een gevulde blaas naar de afspraak komt. Een gevulde blaas zorgt ervoor dat de baarmoeder beter in beeld is te krijgen. Extra drinken is niet nodig, maar probeer zo’n 1,5 uur voor aanvang van de echo niet meer te plassen.

Geen crème

Houdt er rekening mee dat oliehoudende producten het echobeeld kunnen verstoren. Smeer daarom binnen 24 uur voor aanvang van je echo niets meer op je buik. Voor douchen/baden met olie binnen 24 uur voor aanvang van de echo geldt ditzelfde.