Welke medische echo's zijn er?


Termijnenecho

De termijnecho vertelt hoe ver de zwangerschap gevorderd is en wat de uitgerekende datum wordt.

Bloedverlies echo

Wanneer er in de eerste maanden van de zwangerschap sprake is van bloedverlies, is het mogelijk dat de verloskundig hulpverlener je naar ons verwijst voor een echo.

13 wekenecho

Tijdens de 13 wekenecho kijkt de echoscopist of je kindje lichamelijke afwijkingen heeft. De 13 wekenecho is onderdeel van een wetenschappelijk onderzoek.

20 wekenecho

Bij de 20 wekenecho (SEO) kijkt de echoscopist of je kind lichamelijke afwijkingen heeft. De 20 wekenecho vindt bij voorkeur plaats bij 19 – 20 weken zwangerschapsduur.

Groei echo

Tijdens een groei echo wordt de grootte van het kindje bepaald aan de hand van metingen van het hoofdje, buikje en bovenbeentje.

Placentalokalisatie echo

Wanneer er (eerder) in de zwangerschap sprake is van een laagliggende placenta, wordt er bij 30 -32 weken opnieuw gekeken naar de ligging van de placenta.

Liggingsecho

Dit is een medische echo bij een zwangerschapsduur van 35 - 36 weken op verzoek van de verloskundige hulpverlener om te bepalen hoe het kindje ligt.

Belangrijk om te weten

Kom je binnenkort voor een medische echo naar onze praktijk? Dan is het belangrijk dat je rekening houdt met de volgende dingen...